Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

muita tuholaisia ja asuntovieraita

sokeritoukka

Aikuinen n. 12mm

Tunnistaminen: Aikuinen on siivetön hopeanhohtoinen hyönteinen. Sen takapäässä on kolme pitkää sukasta. Toukka on aikuisen kaltainen.

Haitat: Sokeritoukasta aiheutuu harvoin mitään näkyviä haittoja. Se saattaa kuitenkin levittää laitoksissa ja sairaaloissa tartuntoja liikkuessaan paikasta toiseen.

Ennaltaehkäisy ja torjunta: Sokeritoukka pysyy poissa kuivista ja hyvin ilmastoiduista paikoista. Niiden määrää voi vähentää kaatamalla kiehuvaa vettä viemäreihin. Torjunta tehdään torjunta-ainesumutteilla ja käsittely tehdään useana viikkona peräkkäin.

mahlakärpäset

Aikuinen 2-4mm | Toukka 3mm

Tunnistaminen: Mahlakärpäset ovat pieniä, puna- tai mustanruskeita kärpäsiä, joilla usein on punaiset silmät. Yleisiä lajeja ovat etikkakärpänen ja banaanikärpänen. Toukat ovat vaaleankeltaisia ja pitkänsoikeita.

Haitat: Toukat pilaavat saastuttamansa elintarvikkeet täysin. Kärpäset levittävät ravintoaineisiin hiivasieniä ja bakteereja.

Ennaltaehkäisy ja torjunta: Kodeissa pidetään huolta, ettei ylikypsiä hedelmiä ole kärpästen saatavilla. Säilytä ravintoaineet tiiviissä astioissa ja tyhjennä kompostijäteastia riittävän usein.

Aikuisia yksilöitä voi napata esimerkiksi liimapyydyksiin, tai kotitekoisella vesilasi-ansalla.

sokerimuurahainen / mauriainen

Aikuinen 4-5mm

Tunnistaminen: Sokerimuurahainen on kokonaan musta. Se on yleisin sisätiloissamme tavattu muurahaislaji. Pesä sijaitsee yleensä rakennuksen ulkopuolella. Sokerimuurahainen ilmestyy sisälle tyypillisimmin keväällä/kesällä suurella joukolla.

Haitat: Sokerimuurahaiset ovat kiusallisia seuralaisia, mutta muutoin niistä ei ole merkittävää haittaa kotitalouksissa.

Ennaltaehkäisy ja torjuminen: Markkinoilla on erilaisia torjunta-aineita muurahaisten hävittämiseksi. Pesät on hävitettävä mahdollisuuksien mukaan. Mikäli pesä on talon rakenteissa, suositellaan ottamaan yhteyttä ammattilaiseen.