Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

pistävät hyönteiset

ampiainen

Kuningatar n. 25mm | Kuhnuri 20mm | Työläinen 18mm

Tunnistaminen: Suomessa on useita toisiaan muistuttavia ampiaislajeja. Niillä on läpikuultavat siive, poikkijuovat takaruumiissa ja myrkkypistin. Ampiaisten pesä on yksivuotinen, vain kuningatar talvehtii.

Haitat: Ampiaisen pisto saattaa olla vaarallinen pikkulapselle, allergiselle tai jos pisto osuu suun tai nielun alueelle. Pisto aiheuttaa turvotusta ja polttavaa kipua.

Ennaltaehkäisy ja torjunta: Ampiaiset hakeutuvat varsinkin syyskesällä sisätiloihin ja makeisiin tuotteisiin. Pesä voidaan hävittää sumuttamalla suoraan torjunta-ainetta pesän sisälle sen alaosassa sijaitsevasta aukosta. Torjunta on paras tehdä illalla kun suurin osa yhdyskunnasta on pesässä. Pesän läheltä on syytä poistua nopeaa sumutuksen jälkeen. Voit myös pyytää ammattilaisen paikalle tekemään torjunnan / sumutuksen.

herhiläinen

Kuningatar 25-35mm | Kuhnuri 21-28mm | Työläinen 18-24mm

Tunnistaminen: Herhiläinen on suurin meillä tavattu ampiaislaji. Helpoiten sen erottaa muista ampiaisista suuren kokonsa vuoksi ja punertavasta päälaesta.

Haitat: Herhiläisen pisto ei eroa muiden ampiaisten pistoista.

Ennaltaehkäisy ja torjunta: Samat toimet kuin muilla ampiaisilla. Voit pyytää ammattilaisen paikalle tekemään torjunnan / sumutuksen.