Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

tekstiilituholaiset

vyöihrakuoriainen

Aikuinen 6-9mm | Toukka 12-16mm

Tunnistaminen: Vyöihrakuoriaisen perusväri on musta. Sen peitinsiipien tyvessä harmaa alue jossa on mustia pisteitä. Toukka on tummanruskea, poikkiraitainen ja harvakarvainen. Vuodessa kehittyy yksi sukupolvi.

Haitat: Toukat voivat vioittaa tekstiilejä, turkiksia ja vuotia.

Ennaltaehkäisy ja torjunta: Ennaltaehkäisynä voi poistaa syksyllä hyönteisten ja eläinten tyhjät pesät ja jätteet, sekä mahdolliset hiirien ja rottien raadot mm. ullakoilta. Myös kaapeli ja ilmastointikanavat kannattaa puhdistaa syksyllä. Torjunta suoritetaan pesemällä tekstiilit +60 asteessa ja käsittelemällä niiden säilytystilat torjunta-aineella. Torjunnan voi suorittaa itse, mutta varmimman lopputuloksen saat palkkaamalla ammattilaisen.

vyöturkiskuoriainen

Aikuinen 4-6mm | Toukka 10-11mm

Tunnistaminen: Vyöturkiskuoriaisen perusväri on tummanruskea, ja sen selässä on keltainen aaltojuova. Toukka on tuuheakarvainen, tummanruskea ja sen takapäässä on sukastupsu.

Haitat: Toukka syö turkiksia, villaa-, puuvilla ja pellavavaatteita.

Ennaltaehkäisy ja torjunta: Vyöturkiskuoriaisia ei esiinny Suomen luonnossa. Leviämistä voidaan estää varastoimalla tekstiilit puhtaana ja siivoamalla säilytystilat. Torjunta on varsinkin kerrostaloissa vaikeaa ja aikaavievää, sillä toukat piileskelevät rakenteissa. Tehokkain torjuntamenetelmä on ammattilaisen tekemä torjunta-aineruiskutus.

pilkkuturkiskuoriainen

Aikuinen 5mm | Toukka 10mm

Tunnistaminen: Pilkkuturkiskuoriaisen perusväri on musta. Sen selkäpuolella on kolme valkoista täplää. Toukka on tuuheakarvainen, ruskea ja kellertävän silkinhohtoinen. Takapäässä on sukastupsu.

Haitat: Toukka jyrsii sisätiloissa villavaatteita, turkiksia ja mattoja.

Ennaltaehkäisy ja torjunta: Pilkkuturkiskuoriainen on Suomessa luonnonvarainen laji. Sen ennaltaehkäisy ja torjunta tehdään kuten vyöihrakuoriaisella. Jos torjunta ei onnistu, kyseessä saattaa olla vyöturkiskuoriainen.

vaatekoi

Aikuinen 9-16mm |Toukka 10-12mm

Tunnistaminen: Vaatekoilla on oljenkeltaiset etusiivet ja kellanharmaat takasiivet. Siipiä reunustavat harmaat hapsut. Toukka on vaalea ja sen väri vaihtelee ravinnon mukaan. Toukka elää nukasta kutomassaan putkessa.

Haitat: Toukka syö villakuituja ja tekee reikiä kankaisiin.

Ennaltaehkäisy ja torjunta: Vaatekoi ei elä Suomessa luonnonvaraisena ja leviäminen uusiin kohteisiin samassa rakennuksessa on hidasta. Ennaltaehkäisynä tekstiilit kannattaa pakata ilmatiiviisti säilytystä varten. Toukat kuolevat pesemällä tai pakastamalla.